WILDEBEEST  
Het blauwe Wildebeest (ook wel zwart-staart Gnu genoemd) is een grote Antilopensoort, groter nog dan het verwante Zwarte Wildebeest.
Typisch zijn hoge voorlijf dat schuin afloopt, het grote hoofd met een platte snuit, de baard en de schriele manen. De hoorns buigen zijwaarts naar beneden en weer omhoog; ze zijn niet geringd.

Eens zagen de grasvlakten van Afrka zwart van de Wildbeesten, maar al rond 1900 waren enkele van de in totaal 10 beschreven rassen op een
haar na uitgeroeid. Intussen nemen de aantallen weer toe en vooral in de Serengeti vlakten zijn grote migraties van Wildebeesten zichtbaar.

Het is een water-afhankelijke grazer met een voorkeur voor open grasland.

 
  Connochaetes taurinus    
     
     
     
     
     
     
     
 
Hoogte
104 cm
   
 
Gewicht
272 kg
   
 
Hoorn
81 cm
   
 
Leeftijd
20 jaar