REEDBUCK  
De Reedbuck is een middelgrote antilope met een relatief dikke vacht. Hij is als sub-familie verwant met onder meer de Kob, de Waterbuck en de Lechwe.

Alleen de mannetjes dragen hoorns. De hoorns buigen eerst naar achter, vervolgens weer naar voren. Ze zijn sterk geringd aan de voorzijde.

De Reedbuck is een grazer en leeft nooit ver uit de buurt van water. Leefgebied loopt van Senegal, Soedan uit tot in Oost Afrika.

De Berg Reedbuck vindt zijn habitat, zoals zijn naam al aangeeft, in heuvel- en rotsgebied waar hij in kleine groepjes leeft.

 
  Redunca redunca    
     
     
     
     
     
     
     
 
Hoogte
90 cm
   
 
Gewicht
50 kg
   
 
Hoorn
41 cm
   
 
Leeftijd
10 jaar