PALLAS ANTILOPE  

De pallas antilope is een kleine antilope die leeft in de half-woestijn en open bosvlakten van India, Pakistan en Nepal. De mannetjes zijn donkerbruin van boven en lichter vanonder met witte ringen rond de ogen. Dominante mannetjes zijn bijna zwart van boven.

Ze leven in groepen van 10 tot 100 dieren en, anders dan hun verwanten in Afrika, grazen overdag, zelfs in intense hitte.

Alleen het mannetje is hoorndragend. De hoorns zijn sterk geringd en spiraalvormig en worden tot zo’n 60 cm lang.

De dieren zijn enorm snel en wendbaar. Een cheetah die een pallas antilope langer dan een paar honderd meter achterna zit, houdt hem niet bij.

Tot de dagelijkse voeding behoort (kort) gras en gecultiveerde granen. De antilope is sterk bejaagd door de mens. Dit, samen met verlies aan habitat, heeft ertoe geleid dat hij intussen tot de bedreigde diersoorten behoort.



 
  Antilope cervicapra    
 
Hoogte
85 cm
Gewicht
40 kg
Hoorns
60 cm
Leeftijd
? jaar