IMPALA  
De impala is een mooie en gracieuze middelgrote antilope. Hoewel licht gebouwd is het mannetje een imposante verschijning, met lange, licht liervormige, naar achter gerichte hoorns. Het woord “impala” komt uit het Grieks en betekent dan ook “lier hoorn”.

De impala is voor het eerst beschreven in 1812 en was destijds in de Kaap-omgeving wijd verbreid. Intussen is hij daar uitgestorven, maar nog wel te vinden in Oost- Afrika en Angola. In totaal zijn 6 rassen beschreven.

De impala is territoriaal en leeft in kudden, in aantal vaak bestaand uit zo’n 15 tot 20 wijfjes, soms meer. Voelt zich het beste thuis in een bosachtige omgeving. Hij is vooral bekend door zijn formidabele sprongen van wel 10 meter wanneer gealarmeerd.

 
  Aepyceros melampus    
     
     
     
     
     
     
     
 
Hoogte
94 cm
   
 
Gewicht
60 kg
   
 
Hoorn
84 cm
   
 
Leeftijd
15 jaar