DORCAS GAZELLE  
De Dorcas is een van de kleine gazellen. Hij heeft een vale zandkleur en behoort tot de oudere bekende soorten. De hoorns zijn gemiddeld qua lengte, geringd, en voorzien van een simpele curving. Zowel de mannetjes als ook de vrouwtjes dragen hoorns.

De Dorcas komt voor in Noord Afrika (Sahara), in Israël, Syrië en Arabië. 12 rassen zijn beschreven waaronder de isabelline die in het berggebied boven de 1.500 meter woont in Ethiopië.

Hij is redelijk onafhankelijk van water en drinkt wanneer beschikbaar. Ze vormen kudden van zo’n 20 dieren en trekken rond op hun zoektocht naar vers gras.

 
  Gazella dorcas    
     
     
     
     
     
     
     
 
Hoogte
66 cm
   
 
Gewicht
23 kg
   
 
Hoorn
35 cm
   
 
Leeftijd
13 jaar