BUSHBUCK  
De bushbuck is een middelgrote antilope en de meest wijd verbreide soort in Afrika. Hij houdt van dicht struikgewas en kan zich redelijk dicht bij nederzettingen handhaven. Het kleurpatroon varieert sterk en zo’n 40 soorten zijn beschreven. De soorten in het westen vertonen strepen in een harnas-achtig patroon. De oostelijke rassen zijn groter en bruiner en missen deze opvallende strepen.

De hoorns zijn kort en compact en vertonen 1 enkele draai.

Het is een schichtig dier dat graag in de buurt van water verkeert. Indien het met rust gelaten wordt is hij overdag actief. Anders pas vanaf de schemering tot in de nacht. De mannetjes zijn gevaarlijk indien ze gewond zijn of zich in het nauw gedreven voelen.

 
  Tragelaphus scriptus    
     
     
     
     
     
     
     
 
Hoogte
94 cm
   
 
Gewicht
77 kg
   
 
Hoorn
55 cm
   
 
Leeftijd
13 jaar