BONGO  

De Bongo is de reus onder de bos-antilopen. Zijn kleur is kastanje rood met opvallende, witte strepen. Hij leeft in dicht bos en komt normaal alleen op open plekken om te drinken of zout te likken. Dit bij voorkeur ‘s ochtends vroeg of laat in de middag; hij leeft verder ’s nachts. Hij komt met name voor in Centraal Afrika.

Het mannetje heeft massieve, gedraaide hoorns met een pigmentloze top waardoor deze bijna van ivoor lijkt. De hoorns van het vrouwtje zijn kleiner en onregelmatig van vorm.

Hij leeft alleen of in kleine groepen. Vanwege zijn schichtige aard is er weinig bekend van zijn sociale gedrag
in de vrije natuur. Met de huid van de Bongo werden vroeger de befaamde Bongo-trommels uit West-Afrika bespannen. De Bongo behoort tegenwoordig tot de bedreigde diersoorten.

 
  Boocerus eurycerus    
     
     
     
     
     
     
     
 
Hoogte
125 cm
   
 
Gewicht
250 kg
   
 
Hoorn
95 cm
   
 
Leeftijd
18jaar