BEIRA ANTILOPE  
De Beira is een kleine, op een gazelle lijkende soort. Het vrouwtjes is iets groter dan het mannetje. Opvallend zijn de grote oren, lange poten en het voorlijf dat lager ligt dan het achterlijf.

Het mannetje bezit rechtopstaande
horentjes, geringd aan de basis. Het vrouwtje draagt geen hoorns.

De Beira leeft in het noorden van Somalie in een rotsachtige omgeving. Het betreft een zeldzame soort en geldt als bedreigd. Hij eet zowel gras als bladeren van struiken en is niet zo sterk afhankelijk van water. De Beira leeft in kleine kuddes tot zo’n 7 dieren.

 
  Dorcatragus megalotis    
     
     
     
     
     
     
     
 
Hoogte
56 cm
   
 
Gewicht
27 kg
   
 
Hoorn
12 cm
   
 
Leeftijd
11 jaar